A continuació es presenten les millors actuacions, les bones pràctiques, que s'apliquen a Galicia.
Projecte Abalar: adquisició d'equips, dut a terme per la conselleria de Cultura, Educació i Ordenació Universitària.
“Condicionament i consolidació arqueològica al Castro de Viladonga”, dut a terme per la Direcció Xeral de Patrimoni Cultural de la Conselleria de Cultura, Educació i Ordenació Universitària.
Construcció d'un IES a El Milladoiro (Ames), dut a terme per la Secretaria Xeral de la Conselleria de Cultura, Educació i Ordenació Universitària.
Ampliació del proveïment al Morrazo des de Vigo (Pontevedra), duta a terme pel gestor Augas de Galicia, de la Conselleria de Medi Ambient, Territori i Infraestructures.
Ampliació i Modernització del Sistema de Tractament d'Aigua Potable de Monforte de Lemos, duta a terme per la Societat Estatal Aigües de les Conques d'Espanya - ACUAES -.
Viaducte sobre el riu Arnoia. Línia d'alta velocitat Madrid-Galícia, presentada per ADIF.
“Condicionament del curs i els marges del riu Eo a la zona de la Chousa de Abaixo de Villaodriz, t. m. A Pontenova (Lugo), dut a terme per la Confederació Hidrogràfica del Cantàbric
“Projecte de millora ambiental dels marges del rierol del polígon industrial de San Cibrao de las Viñas (Ourense), dut a terme per la Confederació Hidrogràfica del Miño-Sil.
“El foment de la recollida selectiva de residus, dut a terme per l'Ajuntament de Lugo.
“L'obertura d'espais a la ciutadania: accessibilitat al parc Reina Sofía, duta a terme per l'Ajuntament de Ferrol
“L'obertura del carrer Máximo Ramos per permeabilitzar el barri de Canido cap a Ferrol Vello, duta a terme per l'Ajuntament de Ferrol .
“El Programa de formació i intervenció en zones verdes per a la millora del nedi ambient urbà, dut a terme per l'Ajuntament de Ferrol.
“Rehabilitació de l'Antic Hospici i Creació de Centre Cívic en A Magdalena”, duta a terme per l'Ajuntament de Ferrol.