Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública
Secretaría de Estado de Presupuestos y Gastos. Dirección General del Plan y del Mecanismo de Recuperación y Resiliencia
Unión Europea

Pla de Recuperació, Transformació i Resiliencia

El 21 de juliol de 2020, els Caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea van acordar un paquet d'ajuda financera per pal·liar la greu crisi econòmica i social ocasionada per la pandèmia del Covid-19 i transformar les economies europees fent-les més verdes, digitals i resilientes. Amb aquest objectiu, es va dissenyar el programa de recuperació de caràcter temporal NEXT GENERATION EU.

NEXT GENERATION EU compta amb una dotació de recursos públics sense precedents, 806.900 milions d'euros. El seu principal component és el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, amb una durada de sis anys, de 2021 a 2026, i amb un import total que ascendeix a 723.000 milions d'euros (338.000 en transferències i 385.000 milions en préstecs a baix interès).

Per poder accedir als fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, els Estats membres han d'aprovar plans nacionals de recuperació i resiliència. A Espanya, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència contempla una sòlida agenda d'inversions i reformes estructurals per atallar la crisi a través d'un desplegament efectiu de fins a 140.000 milions d'euros en transferències i crèdits. El Pla és un gran projecte de país en el qual estan implicats tots els nivells de l'Administració: estatal, autonòmic i local, a més del sector privat. L'objectiu és transformar la nostra economia per fer-la més verda, digital, inclusiva i cohesionada i incrementant, al mateix temps, la seva capacitat de creixement a mitjà i llarg termini.

Dirección General de Fondos Europeos
Dirección General del Mecanismo y del Plan de Recuperación y Resiliencia