Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública Secretaría General de Presupuestos y Gastos
Unión Europea
  • Inici
  • > Guía de navegació

Guía de navegació

Com navegar pel Portal d'Internet de la Direcció general de Fons Europeus? https://www.fondoseuropeos.hacienda.gob.es/sitios/sgfe/es-ES/Paginas/inicio.aspx

El lloc web de la Direcció general de Fons Europeus té més de 600 pàgines i enllaços a més d'un miler de fitxers relacionats amb la temàtica sobre la qual versa el website: la política regional comunitària i espanyola.

A fi de facilitar l'ús del lloc web, s'ha dissenyat una estructura de continguts i un sistema de navegació basat en una organització lògica dels blocs temàtics del website. A continuació s'explica breument aquesta lògica, a fi de configurar una petita guia de navegació per els qui s'apropen per primera vegada a aquest lloc.

Pàgina principal

En la capçalera s'identifiquen els òrgans de rang superior de la Direcció general de Fons Europeus en l'àmbit del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Se situen així mateix en aquesta zona els accessos a les versions del portal en les diferents llengües oficials de l'Estat, a més, en anglès i francès, i als logotips Agenda 2030, Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

També es troben l'accés al mapa del portal, a adreces de correu per atendre les consultes dels usuaris sobre els continguts publicats, així com l'organigrama d'aquesta Direcció general i el cercador de continguts corresponent.

Finalment, també en aquesta zona es troben l'enllaç d'accés a les aplicacions de l'Administració Pressupostés així com *informción de com sol·licitar l'accés.

El cos central, zona superior, s'estructura en cinc canals principals:

La zona mitjana del cos central es troba disponbile la siguente informació:

  • Text explicatiu de la informació que es gestiona la Direcció general de Fons Europeus
  • A la dreta de est text ens trobem uns enllaços a informació que expliquen i concreten les característiques i funcions d'aquest òrgan del'Administració.
  • A la zona inferior del cos central es detallana les notícies més rellevants.
  • Finalment, ens trobem amb bàners amb enllaç a informació rellevant de la Direcció general.

Finalment, en el vaig piular de pàgina s'ofereix informació referent a l'Avís legal, Guia tècnica, Guia de Navegació, Accessibilitat, Protecció de dades i Data d'última actualització de la pàgina.

Pàgines intermèdies

En passar de la pàgina principal a les secundàries observem que apareix en la part esquerra el menú de navegació, en el qual es desplega l'estructura corresponent i apareixen els canals principals.

Les pàgines del lloc web s'organitzen en tres zones essencials: menú principal esquerre (de tipus temàtic), zona superior (per al títol de la pàgina i característiques de la mateixa) i zona central (com a contenidor d'informació).

El menú esquerre conté les branques fonamentals de l'arbre de navegació del lloc web, fins al tercer nivell de desagregació. Les portes d'entrada són de tipus temàtic (i.i: Inicio > Fons Europeus >Fons Europeus: Període 2021-2017 > Documents inicials).

La zona central de cada pàgina és el contenidor principal d'informació (gràfica, text, vincles interiors o zona de descàrrega de fitxers). En aquesta zona s'inclouen, també, els desglossaments de menú inferiors al tercer nivell i la informació pròpiament aquesta. Quan es considera convenient a l'efecte de la naturalesa de la informació proporcionada s'inclou una presentació territorial de la informació. Des d'un mapa d'Espanya s'accedeix a una síntesi territorial, amb desglossament de comunitats i ciutats autònomes, sobre la informació en qüestió.

En accedir a algunes pàgines podem trobar que l'accés està restringit a aquelles persones prèviament registrades que disposin d'Usuari" i "Contrasenya. En aquestes pàgines trobarà informació suficient per sol·licitar les corresponents credencials d'accés que una vegada rebudes li permetran disposar de la corresponent informació restringida.

En la part superior d'aquesta zona central es troba el títol de la pàgina i la ruta de navegació triada a la qual posteriorment es fa referència. A la dreta, en algunes de les pàgines, es disposa de tres enllaços:

Mitjançant aquests enllaços podrem accedir als respectius continguts específics relatius als continguts de la pàgina en la qual ens trobem.

Aspectes generals de les pàgines

Les capçaleres de pàgines del portal mostren el logo institucional del Govern, Ministeri, la jerarquia de la qual depèn la Direcció general de Fons Europeus, logo de el Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència, l'opció per accedir a versions en altres llengües, el cercador web i alguns menús auxiliars.

Des de l'escut institucional del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública s'enllaça amb el Portal del Ministeri i des del logo de la Direcció general de Fons Europeus s'accedeix al pàgina Web de la Secretaria General de Fons Europeus i des del logo del Plade Transformació, Recuperació i Resiliencia, a la página de el Govern d'Espanya per a aquest Pla.

Situada en el peu de la pàgina, la zona de menú complementari ofereix informació referent a elAvís legal, Guia tècnica, Guia de Navegació, Accessibilitat, Protecció de dadesi Data d'última actualització de la pàgina.

Com saber on estem?

En l'encapçalament que es troba en la part superior del marc central de les pàgines de navegació apareix el canal, subcana l'i tema del contingut informatiu en el qual ens trobem.

Inicio > Fons Europeus >Fons Europeus: Període 2021-2027>Documents de la Comissió

També ens podem orientar a tot moment a través de l'enllaç al Mapa, situat a la zona de capçalera de cada pàgina.

Com canviar d'idioma?

El Portal de la Direcció general de Fons Europeus té gran part dels seus continguts en versió multillenguatge. Es pot navegar usant les llengües oficials d'Espanya (castellà, català/valencià, basc i gallec) i en dues llengües estrangeres (anglès i francès). El menú que permet l'opció d'idiomes es troba en la capçalera de la pàgina d'inici del portal i dels canals principals.

Español| Català| Basc | Gallego| Inglés| Francès

Per visualitzar la versió del portal en una llengua diferent a l'Español (idioma per defecte) caldrà seleccionar per ejemmplo, la paraula "català" i prémer sobre la mà que es troba a la dreta de l'idioma.