Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública Secretaría General de Presupuestos y Gastos
Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.
Unión Europea
  • Inici
  • > Guía de navegació

Guía de navegació

Com navegar pel Portal d'Internet de la Direcció general de Fons Comunitaris. https://www.dgfc.sepg.hacienda.gob.es

El lloc web de la Direcció General de Fons Europeus té més de 600 pàgines i enllaços a més d'un miler de fitxers relacionats amb la temàtica de la web: la política regional comunitària i espanyola.

Amb l'objectiu de fer més fàcil l'ús del lloc web, s'ha dissenyat una estructura de continguts i un sistema de navegació basat en una organització lògica dels blocs temàtics del lloc web. A continuació, s'explica breument aquesta lògica per tal de configurar una petita guia de navegació per als que s'atansen per primera vegada a aquest lloc web.

Pàgina principal

A l'encapçalament s'identifiquen els òrgans de més rang de la Direcció General de Fons Europeus en l'àmbit del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. En aquesta zona també es troben els accessos a les versions del portal en les diverses llengües cooficials de l'Estat i, a més, en anglès i francès, així com el logotip de la Unió Europea.

També s'hi troba l'accés al mapa del portal, a adreces de correu que atenen consultes dels usuaris sobre els continguts que es publiquen, així com l'organigrama d'aquesta direcció general i el cercador de continguts corresponent.

El cos central de la zona superior s'estructura en quatre canals principals:

La zona mitjana del cos central indica el lema fonamental d'aquest portal:

"Una manera de fer Europa"

A la resta del cos central, mitjançant icones i enllaços, s'ofereixen diverses informacions que expliquen i concreten les característiques i les funcions d'aquest òrgan de l'Administració.

A més a més, al marge dret es troben diverses referències i descripcions de les darreres notícies relacionades amb els continguts específics d'aquesta direcció general.

A la part inferior d'aquest cos central s'ofereixen enllaços a algunes campanyes institucionals de l'Administració General de l'Estat i un vídeo de presentació.

Finalment, al peu de la pàgina s'ofereix informació relacionada amb l'avís legal, la guia de navegació, l'accessibilitat, la data de la darrera actualització de la pàgina i el grau de compliment de certs estàndards d'Internet.

Pàgines intermèdies

En passar de la pàgina principal a les secundàries, s'observa que a la part esquerra apareix el menú de navegació, en el qual es desplega l'estructura corresponent i apareixen els canals principals.

Les pàgines del lloc web s'organitzen en tres zones essencials: menú principal esquerre (de tipus temàtic), zona superior (per al títol de la pàgina i les característiques de la pàgina) i zona central (com a contenidor d'informació).

El menú esquerre conté les branques fonamentals de l'arbre de navegació del lloc web, fins el tercer nivell de desagregació. Les portes d'entrada són de tipus temàtic (és a dir: Inici > La política regional i els seus instruments > Altres instruments de política regional > Fons de Compensació Interterritorial).

La zona central de cada pàgina és el contenidor principal d'informació (gràfica, text, vincles interiors o zona de càrrega de fitxers). En aquesta zona també s'inclouen els desplegaments de menú inferiors al tercer nivell i la informació pròpiament dita. Quant als efectes de la natura de la informació que es proporciona es considera convenient, s'inclou una presentació territorial de la informació. Des d'un mapa d'Espanya s'accedeix a una síntesi territorial, amb un desglossament de comunitats i ciutats autònomes, sobre la informació en qüestió.

Quan s'accedeix a algunes pàgines es pot trobar que l'accés es restringeixi a les persones registrades prèviament que disposin d'usuari i de contrasenya. En aquestes pàgines, es troba tota la informació que fa falta per tal de demanar les credencials d'accés corresponents que, un cop rebudes, permeten disposar de la informació restringida corresponent.

A la part superior d'aquesta zona central hi ha el títol de la pàgina i la ruta de navegació que s'hagi triat, a la qual es fa referència més endavant. A la dreta, a la majoria de les pàgines, es disposa de tres enllaços:

Amb aquests enllaços, es pot accedir als continguts específics respectius relatius als continguts de la pàgina en què es troba.

Aspectes generals de les pàgines

Gobierno de España. Ministerio de Economía y Hacienda. Secretaria de Estado de Hacienda y Presupuestos.Secretaria General de Presupuestos y Gastos. Direccion General de Fondos Comunitarios 

Les capçaleres de les pàgines del portal mostren el logotip institucional del Govern i del Ministeri, la jerarquia de la qual depèn la Direcció General de Fons Europeus, l'opció per poder accedir a versions en altres llengües, el cercador web i algun menú auxiliar.

Mapa | Contactes | Organigrama

Des de l'escut institucional del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública s'enllaça amb el Portal del Ministeri i des del logo de la Direcció general de Fons Europeus es pot tornar a tot moment a la pàgina d'inici d'aquest portal.

Al peu de la pàgina es troba la zona de menú complementari, que ofereix informació relacionada amb l'avís legal, la guia de navegació, l'accessibilitat, la data de la darrera actualització de cada pàgina i el grau de compliment de certs estàndards d'Internet.

Com puc saber on sóc?

A l'encapçalament, que es troba a la part superior del marc central de les pàgines de navegació, es mostra el canal, el subcanal i el tema del contingut informatiu en què es troba.

Inici > La política regional i els seus instruments > Altres instruments de política regional

També es pot orientar a través de l'enllaç al mapa, que es troba a la zona de la capçalera de cada pàgina.

Com puc canviar de llengua?

Bona part dels continguts del portal de la Direcció General de Fons Europeus es troben en versió multilingüe. S'hi pot navegar en les llengües cooficials d'Espanya (castellà, català/valencià, eusquera i gallec) i també en dues llengües estrangeres (anglès i francès). El menú que permet triar la llengua, es troba a la capçalera de la pàgina inicial del portal i dels canals principals.

Bienvenido | Benvingut | Ongi etorri | Benvido | Welcome | Bienvenue

Per visualitzar la versió del portal en una llengua que no sigui el castellà (que és la llengua per defecte), s'ha de seleccionar la paraula "Benvingut" en la llengua corresponent a la versió de la llengua en què es vulgui.

Impressió de continguts

Per tal d'imprimir el contingut de qualsevol pàgina, s'ha de prémer la icona o l'enllaç següent:

imagen impresora Versió imprimible

Web accessible per a persones amb discapacitat i per a altres dispositius de navegació

Aquest portal és accessible segons els estàndards WAI (AA) del W3C.

Icono de conformidad con el Nivel Doble-A