Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública Secretaría General de Presupuestos y Gastos
Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.
Unión Europea

Espanya - França - Andorra

El Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2007-2013 constitueix la quarta generació de suport financer comunitari destinat a reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.

La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible. Al mateix temps aquest programa afavoreix la percepció per part dels ciutadans de la zona transfronterera com un espai únic i així disminuir l'efecte frontera.

 Els fons FEDER gestionats per POCTEFA que reben els projectes, suposen un 65% del finançament dels mateixos. D'aquesta manera, POCTEFA 2007-2013 compta amb 168 milions d'euros que suposen prop de 243 milions d'euros del valor total de la inversió dels projectes al territori.

Han estat 145 els projectes finançats pel Programa. Aquests projectes s'emmarquen dins dels tres eixos d'actuació prioritaris en els quals es divideix el Programa:

       • Eix1: Reforçar la integració transfronterera posant en valor les complementarietats en el camp de les activitats econòmiques, la innovació i el capital humà;

       • Eix 2: Posar en valor els territoris, el patrimoni natural i cultural en una lògica sostenible, protegir i gestionar els recursos mediambientals.

       • Eix 3: Millorar la qualitat de vida de les poblacions a través d'estratègies comunes d'estructuració territorial i de desenvolupament sostenible.

Entre les regions frontereres d'Espanya, França i Andorra aquest programa de cooperació afecta al desenvolupament de gairebé 147.000 quilòmetres quadrats de territori i a la qualitat de vida de més de 16 milions de persones.

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) va ser nomenada Autoritat de Gestió de POCTEFA en 2007. En aquest marc, la CTP és un actor de primer plànol a nivell europeu en matèria de cooperació transfronterera i és la primera entitat transfronterera a Europa que gestiona un programa europeu.

 Tota la informació sobre POCTEFA 2007-2013 està disponible www.poctefa.eu