Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública Secretaría General de Presupuestos y Gastos
Unión Europea

I.T.I Azul

Una Inversió Territorial Integrada (ITI) és un instrument dissenyat per recolzar un conjunt d'accions integrades en un àrea geogràfica determinada amb la finalitat de donar resposta a les necessitats o reptes concrets d'aquesta zona. Es tracta per tant d'un instrument de gestió, definit en el Reglament (UE) Nº 1303/2013, que permet aplicar un enfocament territorial en la concepció i implementació de les polítiques públiques.

 

Així, en el marc dels Fons EIE, els recursos que recolzen una determinada ITI poden procedir:

  • De més d'un eix prioritari dins d'un programa
  • De diversos programes finançats pel mateix fons, o
  • De diversos programes finançats per diversos fons

D'altra banda, l'Estratègia Atlàntica, adoptada per la Comissió al novembre de 2011 i establerta per Espanya, França, Irlanda, Portugal i Regne Unit, les seves regions i la Comissió, pretén contribuir al creixement sostenible a les regions costaneres de l'Atlántico i explotar el potencial de l'economia blava.

Per a la implementació de l'Estratègia Atlàntica s'aprova el Pla d'Acció per a una Estratègia Marítima a la Regió Atlàntica, que impulsar l'economia blava (composta pels sectors marí i marítim), a través del foment de l'esperit empresarial i la innovació, el desenvolupament del potencial del mitjà marí i costaner de l'Atlántico, la millora de l'accessibilitat i la connectivitat i la creació d'un model sostenible i socialment integrador de desenvolupament regional.

Per donar resposta a aquest repte, Espanya ha desenvolupat la denominada Inversió Territorial Integrada per a l'Estratègia Atlàntica (ITI Blava), la qual recull la contribució dels Fons EIE (FEDER i FEMP) a la implantació de l'Estratègia Atlàntica a les regions atlàntiques d'Espanya, facilitant així la seva visibilitat i seguiment.

 

Informe Anual 2021

Informe Anual 2020

Informe Anual 2019

Informe Anual 2018

Informe Anual 2017

Informe Anual 2016

L'estratègia de la ITI Blava

L'Estratègia Atlàntica

La Comunicació del Creixement Blau

El Pla d'Acció de l'EA