Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública Secretaría General de Presupuestos y Gastos
Unión Europea
  • Inici
  • > MECANISMO DE RECUPERACIÓN Y RESILIENCIA (MRR)

MECANISMO DE RECUPERACIÓN Y RESILIENCIA (MRR)

En el camí a una UE més ecològica, més digital, més resiliente i millor adaptada als reptes actuals i futurs, l'instrument temporal Next Generation EU neix com a impuls a la recuperació després de la crisi originada per la Covid-19, constituint una peça clau per aconseguir els objectius marcats.

El seu element central, el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), compta amb 672.500 milions d'euros en préstecs i transferències per recolzar les reformes i inversions empreses pels països de la UE. A més de mitigar l'impacte econòmic i social de la pandèmia de coronavirus, la meta és aconseguir economies i societats europees més sostenibles i resilientes, i millor preparades per als reptes i les oportunitats de les transicions ecològica i digital.

El MRR és un instrument de gestió directa. Per això, els desemborsaments s'efectuen sobre la base de la verificació del compliment d'una sèrie de fites i objectius prèviament determinats.

Quant al criteri de repartiment del MRR, es basa a atorgar major pes a aquells Estats membres amb situacions econòmiques menys favorables com a conseqüència de la pandèmia.

Els fons del MRR s'assignen en dos trams: un 70% sobre indicadors econòmics previs a la situació pandémica i el restant 30% es decidirà en 2022, tenint en compte l'evolució econòmica entre 2020 i 2022. Segons els indicadors que s'usaran, Espanya rebria un total d'aproximadament 60.000 milions d'euros en transferències no reemborsables i podria accedir a un volum màxim de 80.000 milions d'euros en préstecs.