Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública Secretaría General de Presupuestos y Gastos
Unión Europea
  • Inici
  • > FONDO SOCIAL EUROPEO (FSE)

FONDO SOCIAL EUROPEO (FSE)

El Fons Social Europeu és el principal instrument amb el qual Europa recolza la creació d'ocupació, ajuda a les persones a aconseguir millors llocs de treball i garanteix oportunitats laborals més justes per a tota la ciutadania de la UE. Per a això, el Fons Social Europeu inverteix en capital humà europeu: treballadors, joves i totes aquelles persones que cerquen ocupació o una ocupació millor. El seu finançament ascendeix a 10.000 milions d'euros a l'any, millora les perspectives laborals de milions d'europeus i europees, especialment d'els qui tenen dificultats per trobar treball.

La Comissió Europea i els Estats membres de la UE estableixen de forma conjunyeix les prioritats del Fons Social Europeu i decideixen l'ús que es dona als seus recursos. Una de les prioritats és impulsar la capacitat d'adaptació de les persones que treballen per compte d'altri, ajudant-los a adquirir noves capacitats, així com de les empreses, fomentant noves formes de treball.

Altres prioritats se centren a millorar l'accés a l'ocupació, recolzant a joves estudiants en la seva transició al món laboral, o formant a les persones menys qualificades que cerquen ocupació per millorar les seves perspectives laborals.

Una altra prioritat se centra a ajudar a persones en situació de vulnerabilitat a trobar treball. Això contribueix a reforçar la inclusió social, doncs l'ocupació de qualitat compleix un paper crucial en la integració social i en la vida quotidiana.

Més informació sobre el Fons Social Europeu: