Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública Secretaría General de Presupuestos y Gastos
Unión Europea
  • Inici
  • > FONDO EUROPEO DE DESARROLLO REGIONAL (FEDER)

FONDO EUROPEO DE DESARROLLO REGIONAL (FEDER)

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) és un dels principals instruments financers de la política de cohesió europea. El seu objectiu és contribuir a reduir les diferències entre els nivells de desenvolupament de les regions europees i millorar el nivell de vida a les regions menys afavorides. Es presta especial atenció a les regions que sofreixen desavantatges naturals o demogràfiques greus i permanents, com les regions més septentrionals, que tenen una escassa densitat de població, i les regions insulars, transfrontereres i muntanyenques.

El FEDER té dos objectius principals:

  • La inversió en creixement i ocupació, que està orientada a enfortir el mercat laboral i les economies regionals;
  • La cooperació territorial europea, orientada a reforçar la cooperació transfronterera, transnacional i interregional dins de la Unió.

El FEDER també recolza el desenvolupament urbà sostenible. Durant el període 2014-2020, almenys el 5 % de la dotació del FEDER para cada Estat membre ha de destinar-se a accions integrades en favor del desenvolupament urbà sostenible que abordi els desafiaments econòmics, mediambientals, climàtics, demogràfics i socials que afecten a les zones urbanes.

Els detalls de l'assignació i la utilització futura dels fons del FEDER es fixen en els acords d'associació, que són documents estratègics elaborats per cada Estat membre amb la participació de socis regionals i socials.

Més informació sobre els Fons FEDER: