Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública Secretaría General de Presupuestos y Gastos
Unión Europea
  • Inici
  • > FONDO EUROPEO DE AJUSTE A LA GLOBALIZACIÓN (FEAG)

FONDO EUROPEO DE AJUSTE A LA GLOBALIZACIÓN (FEAG)

El Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització per a Treballadors Acomiadats (FEAG) és un instrument especial de la Unió Europea per expressar la solidaritat de la mateixa amb les persones europees que treballen per compte d'altri o per compte propi que han perdut el seu lloc de treball com a conseqüència de reestructuracions, i ajudar-los a trobar una nova ocupació.

El Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització per a Treballadors Acomiadats (FEAG) contribueix a la creació d'una economia europea més dinàmica i competitiva millorant les capacitats i l'ocupabilitat de les persones que s'han quedat sense ocupació, a fi d'ajudar-los a trobar un millor treball.

Com a norma general, el Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització per a Treballadors Acomiadats (FEAG) pot activar-se quan una única empresa (inclosos els seus proveïdors i els transformadors dels seus productes) acomiada a més de 200 persones i també pot ser sol·licitada per pimes de diversos sectors de la mateixa regió o d'un sector concret en una o més regions veïnes.

Aquest fons té un pressupost anual de 210 milions d'euros per al període 2021-2027. Pot finançar entre el 60 % i el 85 % del cost dels projectes concebuts per ajudar als treballadors acomiadats a trobar una nova ocupació o a crear la seva pròpia empresa.

Les intervencions del Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització per a Treballadors Acomiadats (FEAG) les duen a terme les administracions nacionals o regionals. Cada projecte té una durada de dos anys.

Més informació sobre el Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització per a Treballadors Acomiadats (FEAG):