Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública Secretaría General de Presupuestos y Gastos
Unión Europea
  • Inici
  • > FONDO EUROPEO DE AYUDA A LAS PERSONAS MÁS DESFAVORECIDAS (FEAD)

FONDO EUROPEO DE AYUDA A LAS PERSONAS MÁS DESFAVORECIDAS (FEAD)

El Fons d'Ajuda Europea per a les Persones Més Desfavorides (FEAD) finança mesures dels països de la Unió Europea per proporcionar aliments o assistència material bàsica a les persones que més ho necessiten. Més informació sobre el Fons d'Ajuda Europea per a les Persones Més Desfavorides:

L'assistència consisteix en aliments, roba, calçat i altres productes essencials d'ús personal, com a sabó o xampú.

L'assistència material ha d'anar acompanyada de mesures d'inclusió social, com a orientació i suport per treure a aquestes persones de la pobresa.

Les autoritats nacionals també poden proporcionar assistència no material a les persones més desfavorides per ajudar-les a integrar-se millor en la societat.

Al maig de 2020, la Comissió va proposar noves modificacions del Reglament sobre disposicions comunes i del Reglament del FEAD, en resposta al brot de Covid-19 i a les necessitats creixents.

Els països de la UE poden triar, en funció de la seva situació, el tipus d'ajuda que desitgen proporcionar (alimentària, material bàsic o una combinació d'ambdues) i com obtenir-la i distribuir-la.

Les organitzacions associades són organismes públics o organitzacions no governamentals seleccionades per les autoritats nacionals a partir de criteris objectius i transparents, establerts a escala nacional.

Més informació sobre el Fons d'Ajuda Europea per a les Persones Més Desfavorides: